Sema'nın Mutfağından Seçmeler-2-
-
Mercimek Köftesi
MALZEMELER (8 Kişilik)
•1 Su Bardağı İnce Bulgur•2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
•4 Su Bardağı Su
•2 Çay Kaşığı Tuz
•2 Çay Kaşığı Pul Biber
•5 Çay Kaşığı Kimyon
•1 Demet Yeşil Soğan
•1 Demet Maydanoz
•3 Çay Kaşığı Salça
•2 Çorba Kaşığı Margarin
•1 Soğan
YAPILIŞI:
•Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.
•Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
-
Meyveli Tart
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2.5 çay bardağı un
kabartma tozu
çeşitli meyveler
hazır vanilyalı pudingMeyveli Tart Tarifi :
Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı katıp karıştırmaya devam edin.Unun üzerine kabartma tozunu katıp hepsini tekrar karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına dökün.170 derece ısıtılan fırında pişirin.Soğuyunca tart kalıbından çıkartıp ters çevirin.Vanilyalı pudingi hazırlayıp meyveleri dilimleyiniz.Isıları uygun duruma gelince pudingi tartın üzerine dökün.Meyveleri de üzerine güzelce dizin .Meyvelerin kararmaması için üzerlerine jöle sürmelisiniz.