Share
Aktif Sayfa: Ana sayfa › sema-2

Haberler

Bulgur hakkında yapılan bir araştırma:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünce yapılan bir araştırmaya göre bulgur, pirince göre 4 kat Kalsiyum, 4 kat Demir ve 2 kat fazla Protein içeriyor.

Bulgurda bazı sebzelerden daha çok demir bulunduğu da kaydedilen araştırmada ıspanakta 3.2 mg demir bulunurken bulgurda 3.5 mg demir olduğu görülüyor.

Gökyüzü Gıda
Gökyüzü adı altında güçlü bir marka olarak tüketicinin değişen ihtiyaçları ve mükemmel lezzet arayışı doğrultusunda kaliteli, doğal ve sağlıklı ürünler üretmek,gıda da en iyisini insanlığa sunmaktır. Prensiplerimiz, Türk gıda markası olarak üreticiden tüketiciye herkesimin güvenilirliğini, memnuniyetini ve takdrini kazanmak için en kaliteliyi üretmektir..
Vizyonumuz
Gıda sektöründe örnek bir kuruluş olarak,müşteri odaklı yönetim sistemini benimseyen kusursuz hizmet anlayışını özümsemiş, teknolojisini sürekli yenileyen ürün kalitesi ile ulusal bir distribüsyon olmaktır.

backnext

İrtibat Bilgileri

  • E-posta:info@gokyuzugida.com.tr
  • Tel  : 0216-574 00 00
  • Faks: 0216-574 00 20
  • Adres: İçerenköy Mh. Karslı ahmet cad. Adem sk. No:38/A Ataşehir-IST

Sema'nın Mutfağından Seçmeler-2-

TinyAccordion JavaScript Accordion
  • Mercimek Köftesi

    MALZEMELER (8 Kişilik)

    1 Su Bardağı İnce Bulgur

     

    2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek

    4 Su Bardağı Su

    2 Çay Kaşığı Tuz

    2 Çay Kaşığı Pul Biber

    5 Çay Kaşığı Kimyon

    1 Demet Yeşil Soğan

    1 Demet Maydanoz

    3 Çay Kaşığı Salça

    2 Çorba Kaşığı Margarin

    1 Soğan

    YAPILIŞI:

    Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.

    Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz.

    Afiyet olsun.

     

  • Meyveli Tart

    2 adet yumurta
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2.5 çay bardağı un
    kabartma tozu
    çeşitli meyveler
    hazır vanilyalı puding

    Meyveli Tart Tarifi :
    Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı katıp karıştırmaya devam edin.Unun üzerine kabartma tozunu katıp hepsini tekrar karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına dökün.170 derece ısıtılan fırında pişirin.Soğuyunca tart kalıbından çıkartıp ters çevirin.Vanilyalı pudingi hazırlayıp meyveleri dilimleyiniz.Isıları uygun duruma gelince pudingi tartın üzerine dökün.Meyveleri de üzerine güzelce dizin .Meyvelerin kararmaması için üzerlerine jöle sürmelisiniz.

    Ben mutfakta jölemi kendim yapıyorum

    jölenin evde yapımı:Bir su bardağı suyla,bir tatlı kaşığı nişasta küçük bir tencerede pişirilir.sonrada soğumadan meyvelerin üzerine sürülür.yapım sırasında jöleye azıcık reçelde katılırsa renkli olur.AFİYET OLSUN.

  • Tava Böreği

    Malzemeler:

    4 adet yufka
    1 paket kelebek makarna
    500 gr lor peynir
    2 adet yumurta
    yarım demet maydanoz
    1 su bardağı süt
    tuz ve 1 fincan sıvıyağ
    üzeri için ½ su bardağı yoğurt çok az sıvıyağ karışımı

    Yaplışı:

    İlk önce makarnamızı haşlayıp süzelim.Bir kabın içerisine koyup peynir ve maydanoz tuzu da ilave edip karıştıralım.
    Harcını hazırlayalım bir kabın içerisine yumurtaları,1 fincan kadar sıvıyağı,1 su bardağı sütü ve tuzu ilave edip karıştıralım.
    Sıvıyağla tepsimizi yağlayıp yufkamızı tepsimizden taşacak şekilde yerleştirelim yufkanın üzerine biraz sıvı harç döküp 2. yufkamızı da yerleştirelim.makarnalı harcımızın yarısını döküp sıvı harçtan dökelim ve üzerine tekrar yufka koyup yine sıvı harçtan sürelim kalan makarnalı harcımızı da döküp sıvı harcımızdan gezdirip üzerine son yufkamızı da koyup kenarlardan sarkan yufkayı da üzerine kapatıp üzerine yoğurtlu harçtan sürüp susam çörek otuyla süsleyip önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

  • Ekmek Kırıntılı Poğaça

    Hamur malzemelerinin hepsini aldığı kadar unla birlikte yoğuruyoruz... içli köfte gibi oyarak harçtan dolduruyoruz.. ve yine aynı uzunlamasına içli köfte şeklinde kapatıyoruz.. çırpılmış yumurta beyazına batırıp, kurutulmuş ekmek kırıntısına buluyoruz.. tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175 derecede fırında kırıntılar kızarana kadar pişiriyoruz... afiyettt olsuunn...

    ben evde bayatlayan ekmekleri robotta çekerek tapside ara sıra karıştırıp kurutuyorum.. bu tarifte ve diğer birçok tarifte kullanıyorum.. ayrıca ağzı kapalı kavanozda buzdolabnda muhafaza ederseniz 2-3 ay bozulmadan saklayabilirsiniz...

    ----hamuru için----
    1 paket margarin
    2 çay bardağı sıvıyağ
    2 çay bardağı yoğurt
    2 yumurta sarısı
    2 paket kabartma tozu
    4yemekkaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı tuz
    aldığı kadar un
    ---- iç harcı için----
    lor
    maydanoz
    ----üzerine----
    2 yumurta beyazı
    kurutulmuş ekmek kırıntısı

  • Pepeçura ( Karadeniz'e özgü bir tatlı )

    Malzemeler:

    Üç kilo siyah kokulu üzüm,

    Bir su bardağı mısır unu,

    Şeker.

    Az bir miktar buğday unu katılması iyi olur.

    Yapılışı:Üzümler ezilir, şırası alınır. Gerekirse üzümlerin posası az bir suda pişirilerek posada kalan öz de alnmış olur. Bir kazana koyduğumuz ve kaynar hale getirdiğimiz üzüm suyuna un, yavaş yavaş yedirilir, gerekirse şeker ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Sahanlara taslara konup soguk olarak ikram edilir. Bir kaç gün hatta daha fazla bekletmek daha makbuldur. Küflenmeye başlamış olmak bekleme süresini belirler.
    Pepeçura, pekmez için hazırlanan şımdan bir miktar ayrılarak da yapılabilir.

  • Çilek Soslu Kazandibi

     

    Malzemeler:
    1 lite süt
    1 su b.toz şeker
    1 çay b.pirinç unu
    2 çorba k.nişasta
    1 yumurta sarısı
    1 p.vanilya
    Pudra şekeri

    Sosu için:
    500 gr.çilek
    1 su b.toz şeker
    1 çay b.nişasta
    2 su b.su

    Üzeri için:
    Hindistan cevizi

    Hazırlanışı:
    İlk olarak kazandibi hazırlanır. Bunun için tencereye 1 litre süt, toz şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarısı ve vanilya alınarak karıştıra karıştıra pişirilir. Bir fırın tepsisi ocağın üstüne alınarak altı yakılır. Pişirilen muhallebiden biraz tepsinin tabanına yayılır. Üzerine biraz pudra şekeri elenir, kaşıkla çevirilerek tekrar muhallebi ve tekrar pudra şekeri konularak altı biraz yakılır.Diğer taraftan çilekli sos için tencereye çilek püresi ve toz şeker alınarak pişirilir. Daha sonra su ve nişasta karıştırılarak ilave edilir ve sos bağlanır. Soğumuş kazandibinin üzerine dökülerek bir kaç saat buz dolabında bekletilir. Hindistan cevizi ile servis yapılır