Aktif Sayfa: Ana sayfa › Tüm Ürünler


Yeşil Mercimek

Yeşil mercimekte, % 24 oranında protein bulunur. 1 kilo mercimek, -1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir, Özellikle kansız, halsiz, sinirli kişilere yararlıdır. İçine et veya kıyma konulmasına gerek yoktur. Az sıvı yağ ile pişirilirse daha sağlıklı olur. Kolesterolü olanlar için risk taşımaz.
  • Açıklamalar

    *Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
    *Gözlere de yararlıdır.
    *Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
    *Kansızlara faydalıdır.
    *Anne sütünü attırır.
    *Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
    *Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
    *Kalp krizi riskini azaltır.
    *Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
    MERCİMEK KÜRÜ: Yeşil mercimeğin suyu çok faydalıdır. Kaynatıp o suyu tüketirseniz kas ağrılarından kurtulabilirsiniz.

    YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

    Malzemeler

           2 su bardağı GÖKYÜZÜ yeşil mercimek

           1 adet orta boy soğan

           2 adet yeşil köy biberi ( çarliston biber de olabilir )

           3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

           2 yemek kaşığı salça

           1 tatlı kaşığı tuz

           1 çay kaşığı kırmızı biber

           1 çay kaşığı pul biber

           1 çay kaşığı karabiber


    Yapılışı

    1- Mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın

    2- Haşlanmış mercimekleri süzün ve sudan geçirin

    3- Bir tencereye eklediğiniz zeytinyağında, piyazlık olarak doğramış olduğunuz soğanı sotelemeye başlayın. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin ve iyice karıştırın.

    4- Biberler solunca salçayı ekleyin ve tekrardan karıştırın. Ardından haşlanmış olan yeşil mercimekleri tencereye ekleyin

    5- Salçayı malzemelere iyice yedirene kadar iyice karıştırın. Pulbiber, kırmızı biber ve karabiberi tencereye ekleyip 2-3 dk. kadar karıştırarak pişirin

    6- Tencerenin içindeki malzemenin üstünü 2 parmak kadar aşacak şekilde soğuk su ilave edin. Malzemeleri tekrar karıştırıp orta ateşte yemeği kaynamaya bırakın

    7- Yemek kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekince yemeğiniz hazır demektir – yemeğin üstünde 1 parmak kadar suyunun olması kıvamı için yeterlidir -

     

    Ürünlerimize Geri Dön