*Besin
değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık
sistemini kuvvetlendirir.
*Gözlere de yararlıdır.
*Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
*Kansızlara faydalıdır.
*Anne sütünü attırır.
*Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
*Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
*Kalp krizi riskini azaltır.
*Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını
kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
MERCİMEK KÜRÜ: Yeşil mercimeğin suyu çok
faydalıdır. Kaynatıp o suyu tüketirseniz kas ağrılarından kurtulabilirsiniz.
Malzemeler
• 2 su bardağı GÖKYÜZÜ yeşil mercimek
• 1 adet orta boy soğan
• 2 adet yeşil köy biberi ( çarliston biber de olabilir )
• 3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
1- Mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın
2- Haşlanmış mercimekleri süzün ve sudan geçirin
3- Bir tencereye eklediğiniz zeytinyağında, piyazlık olarak doğramış olduğunuz soğanı sotelemeye başlayın. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin ve iyice karıştırın.
4- Biberler solunca salçayı ekleyin ve tekrardan karıştırın. Ardından haşlanmış olan yeşil mercimekleri tencereye ekleyin
5- Salçayı malzemelere iyice yedirene kadar iyice karıştırın. Pulbiber, kırmızı biber ve karabiberi tencereye ekleyip 2-3 dk. kadar karıştırarak pişirin
6- Tencerenin içindeki malzemenin üstünü 2 parmak kadar aşacak şekilde soğuk su ilave edin. Malzemeleri tekrar karıştırıp orta ateşte yemeği kaynamaya bırakın
7- Yemek kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin. Yemek suyunu çekince yemeğiniz hazır demektir – yemeğin üstünde 1 parmak kadar suyunun olması kıvamı için yeterlidir -