Aktif Sayfa: Ana sayfa › Tüm Ürünler


Şehriyeli Bulgur

GÖKYÜZÜ ŞEHRİYELİ BULGUR kavrulmuş tel şehriye ile karıştırılmış özel bir üretimdir.Bulgur buğdaydan yapılan geleneksel bir gıdadır.
  • Açıklamalar

    KALORİ (ENERJİ)

    350

    Kcal

    KARBONHİDRAT

    69,8

    gr

    PROTEİN

    12,5

    gr

    YAĞ

    1,5

    gr

    KALSİYUM

    40

    mg

    DEMİR

    3,5

    ıu

    VİT A

    -

    mg

    VİT B1

    0,40

    mg

    VİT B2

    0,06

    mg

    VİT C

    0

    mg

    NİASIN

    4,3

    mg

             İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir

             Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin     maddesidir.

             Kollesterol içermez.

             Hububat ürünlerinin en büyük dezavantajı olan fitik asit , bulgurun sahip olduğu pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, bulgurda bulunmaz.

             Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler.

             Bakliyatlarla karıştırıldığında dünyadaki en önemli besin kaynağı durumuna gelmektedir.

             Radyasyonu emmez ve radyasyona karşı dayanıklıdır. Bu nedenle bazı ülkelerde nükleer savaşlara karşı, askeri ve sivil amaçlar için stokta tutulan ürünlerdendir.

             Pişirme işlemi esnasında tanenin ruşeymin kısmında bulunan besin maddeleri tane içerisine nüfuz ettiğinden besin değeri diğer ürünlerden (ekmek, makarna) daha yüksektir.

      Pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, küf oluşumuna karşı dayanıklıdır ve raf ömrü diğer ürünlerden daha uzundur.
    Ürünlerimize Geri Dön