Aktif Sayfa: Ana sayfa › Tüm Ürünler


Barbunya

Barbunyanın Faydaları: Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur
  • Açıklamalar

    BARBUNYA (BESİN DEĞERLERİ)

    Ağırlık gr......... 100
    Protein............... 22,9
    Karbonhidrat.. 63
    Yağ…................... 1,2
    Kalori….............. 349

    Barbunyanın Faydaları:

    Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.

    Vücudun gelişimini ve onarımını destekler.

    Kemikleri güçlendirir.

    Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır.

    Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir.

    Böbrekleri kuvvetlendirir.

    Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.

    Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir.

    Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur

    Barbunya pişirmenin püf noktaları:

    *Taze yada kuru barbunya pişirilmeden önce mutlaka 5 dk haşlanıp (kaynayana kadar) suyu dökülmelidir. Böylece kara suratlı bir görünümü olmaz.

    *Barbunya'ya normalde patates konmaz. Patates konması erken ekşimesine ve yapışık bir görünümde olmasına yol açar. Ama içinde patates sevenler için söylenecek söz yok.

    *Barbunya ve diğer zeytinyağlı yemeklere şeker muhakkak konur. Fakat ölçüsü 1 yemek kaşığdır. Fazla tatlı olmamalıdır.

    *Barbunya'ya mutlaka sarımsak konmalıdır. Dövülmüş olarak değil bütün yada ikiye kesilmiş olarak kullanılmalıdır.

    *Barbunya genelde domatesle pişer. Fakat (Eşim gibi) bazı kişiler salçalı olarak yemeği tercih edebilirler. O zamanda salçalı yapılabilir.

    *Barbunya'ya limon tabağa servis yapıldığımda sıkılır. Servisden önce sıkılan limon, barbunya'nın çabuk ekşimesine ve lezzetinin bozulmasına yol açar.

     

    Zeytinyağlı barbunya

    Malzemeler:

           1 kg. GÖKYÜZÜ barbunya

           4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış

           2 baş kuru soğan, doğranmış

           1 çay bardağı zeytinyağı

           2 havuç

           2,3 adet acı sivri biber

           750 ml kaynamış su

           tuz

    Hazırlanması:

    1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.

    2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.

    3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

     

    Ürünlerimize Geri Dön