Aktif Sayfa: Ana sayfa › Tüm Ürünler


Şeker Fasulye

Fasulyeler kandaki kötü kolesterol düzeyini önemli ölçüde düşürürler. ABD'de son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalarda, diyetlerinde düzenli olarak çeşitli fasulyelere yer veren kişilerin, üç haftalık böyle bir diyetten sonra kötü kolesterol düzeylerinde %19'lara varan düşüşlerin yaşandığını saptamıştır.
  • Açıklamalar

    Kuru fasulyenin besin değerleri çok yüksektir. 100 gr. kuru fasulyenin ortalama besin değerleri şöyle sıralanabilir: 340 kalori: 23 gr. protein: 21.2 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 1,6 gr. yağ; 1,5 gr. lif; 148 mgr. fosfor: 144 mgr. kalsiyum: 7,8 mgr. demir: 416 mgr. potasyum: 0.65 mgr. B1 vitamini: 0,22 mgr. B2 vitamini: 2,4 mgr. B3 vitamini ve 1.1 mgr. E vitamini. İşte bu nedenle uzmanlar, kuru fasulyenin sıkça tüketilmesini öğütlemektedir.

    SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

    Fasulyeler kandaki kötü kolesterol düzeyini önemli ölçüde düşürürler. ABD'de son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalarda, diyetlerinde düzenli olarak çeşitli fasulyelere yer veren kişilerin, üç haftalık böyle bir diyetten sonra kötü kolesterol düzeylerinde %19'lara varan düşüşlerin yaşandığını saptamıştır.

    Fasulye düzenli olarak alımı, yüksek tansiyonu düşürmektedir.
    Zengin lif içeriğiyle fasulye peklik (kabızlık) çeken kişilere iyi gelir, ayrıca kalınbağırsak ve hemoroit sorunları çekenler de fasulyelerden yararlanmalıdır.

    Fasulye yüksek oranlı demir içeriğiyle kansızlığı ve folik asit içeriğiyle gebe kadınların spina bifida (omurganın bir yanının açık olması) hastalığına yakalanmış çocuk doğurma rizikosunu en aza indirir.
    İnsülin ve kan sekeri düzeyini kontrol altında tutarak seker hastalarına yardımcı olurlar.

    Yüksek oranlı antioksidan içeriğiyle bedenin kansere yakalanması rizikosunu azaltır: Bu bağlamda, özellikle kadınlarda meme kanserleri ve genellikle kalınbağırsak kanserleri sayılabilir.


    ŞEKER FASULYENİN YEMEĞİ

    Malzemeler:
    250 gr kuşbaşı et
    2 su bardağı GÖKYÜZÜ şeker fasülyesi
    2 adet kuru soğan
    1 baş sarımsak
    4 adet acı kırmızı biber
    2 kaşık biber salçası
    1 kaşık domates salçası

    2 çorba kaşığı terteyağ ve sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz ve pulbiber

    Yapılışı:
    GÖKYÜZÜ şeker fasülyesini 5 saat su içinde ıslatın. Biraz haşlayın öyle yemeğe ekleyin.
    yağ eritilir et eklenerek biraz pişirilir. soğan, sarımsak soyulur. incecik doğranır. eklenır pişirilir.
    kuru biberler bütün atılır yoksa pul biber eklenir,salcalar eklenır karıstırılır. suzulmus fasulye eklenır. tuz eklenır karıstırılır. sıcak su eklenır once harlı ateste kaynatılır sonra orta ateste pişirilir. suyu azalırsa arada su eklenir.

    Ürünlerimize Geri Dön