Enerji 1600 kJ (380 kcal) |
|
78 g |
|
4 g |
|
12 g |
|
Tiyamin (Vit. B1) |
0.2 mg (%15) |
Riboflavin (Vit. B2) |
0.3 mg (%20) |
2.7 mg (%22) |
|
Bir su bardağı 8 grama denk gelir. |
Meğer öyle değilmiş, hatta faydaları saymakla bitmiyor.
Yağ ve tuz ile buluştuğu an patlıyor, sonra da afiyetle yeniyor. Üstelik çok
sağlıklı. Yaşlanmaya karşı koruyor. Kalp damar sağlığını koruyor. Gribe karşı
koruyor. Genç kalmayı sağlıyor.
Araştırma Almanya’da yapıldı. Patlamış mısırın içindeki polifenoller, yani
bitkisel antioksidanlar, meyve ve sebzelerden daha yüksek çıktı. Meyvelerin
neredeyse yüzde 80′i su oranına sahip. Tabiki mısırdaki oran bundan çok daha
fazla olacaktır.
Patlamış mısır deyince akla hemen sinema geliyor. Çünkü sinemada mısır yemenin
keyfi bir başka oluyor. Bu sebeple biletlerini alanlar sonrasında mısır almaya
koşuyorlar. Patlamış mısırı evde televizyonun karşısında yemenin keyfi de bir
başka.
Patlamış mısır lifli olduğu için besleyici. Aynı zamanda da tok tutuyor.
Faydaları saymakla bitmiyor ama yaparken çok dikkat edilmesi gerekiyor. her
zaman çok yağlı ve tuzlu yeriz patlamış mısırı ama uzmanlar çok fazla yağdan ve
tuzdan kaçın diyorlar.
Patlamış mısır faydalı ancak abartmamak şartıyla. Tuz ve yağı fazla konulmadığında
her akşam küçük bir kase yenebilir.