Share
Aktif Sayfa: Ana sayfa › sema-1

Haberler

Bulgur hakkında yapılan bir araştırma:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünce yapılan bir araştırmaya göre bulgur, pirince göre 4 kat Kalsiyum, 4 kat Demir ve 2 kat fazla Protein içeriyor.

Bulgurda bazı sebzelerden daha çok demir bulunduğu da kaydedilen araştırmada ıspanakta 3.2 mg demir bulunurken bulgurda 3.5 mg demir olduğu görülüyor.

Gökyüzü Gıda
Gökyüzü adı altında güçlü bir marka olarak tüketicinin değişen ihtiyaçları ve mükemmel lezzet arayışı doğrultusunda kaliteli, doğal ve sağlıklı ürünler üretmek,gıda da en iyisini insanlığa sunmaktır. Prensiplerimiz, Türk gıda markası olarak üreticiden tüketiciye herkesimin güvenilirliğini, memnuniyetini ve takdrini kazanmak için en kaliteliyi üretmektir..
Vizyonumuz
Gıda sektöründe örnek bir kuruluş olarak,müşteri odaklı yönetim sistemini benimseyen kusursuz hizmet anlayışını özümsemiş, teknolojisini sürekli yenileyen ürün kalitesi ile ulusal bir distribüsyon olmaktır.

backnext

İrtibat Bilgileri

  • E-posta:info@gokyuzugida.com.tr
  • Tel  : 0216-574 00 00
  • Faks: 0216-574 00 20
  • Adres: İçerenköy Mh. Karslı ahmet cad. Adem sk. No:38/A Ataşehir-IST

Sema'nın Mutfağından Seçmeler-1-

TinyAccordion JavaScript Accordion
  • Krep Kanepeleri

    Hafta sonu kahvaltılarınıziçin sofranıza renk katacak bu krep ruloları, küçük çocuklarınız için de cazip görünen sağlıklı bir kahvaltılık alternatifi olabilir. 2,5 yaşındaki oğlumunyediği her krepten sonra üstündeki kürdanları şeker niyetine yoklaması daişin komik tarafıydı...

    MALZEMELER

    1 su bardağı süt

    2 yumurta

    2,5 yemek kaşığı un

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    Tuz

    Üzeri için taze kaşar, siyah zeytin,yeşil zeytin, domates, biber

    TARİF

    Üzeri için hazırladığınızmalzemeler dışındaki tüm malzemeleri, derin bir kaba alıp çırpma teli ileçırpıp pürüzsüz bir karışım elde edin.

    Isıtılmış ve az yağlanmış veyapışmaz bir tavayı ısıtın. (Ben krep tavası kullandım ) Bu karışımdan birkepçe tavaya koyarak her iki tarafını kızartın.

    Tüm malzeme bitene kadar bu şekildedevam edin.

    Krepleri rulo şeklinde sarın ve ikiparmak kalınlığında keserek parçalara böldükten sonra üzerine dilediğinizşekilde peynir, zeytin, domates vb. bir iki kahvaltılık çeşidinden yerleştiripkürdanla tutturun.

  • Açma

    1 subardağı sıvı yağ

    1 subardağı ılık süt

    1 subardağı ılık su

    1 pk.yaş maya

    1,5tatlı kaşığı tuz

    3 yemekkaşığı toz şeker

    Aldığıkadar un

    Açmakiçin bir miktar sıvı yağ

    Üzeri için:

    1yumurta sarısı

    Çörekotu, susam

    TARİF

    1. Yoğurmakabına el yakmayacak kadar ısıttığınız su ve sütü alın. Daha sonramayayı ve şekeri ekleyerek mayayı eritin.

    2. Maya eridikten sonrasıvı yağı ve tuzu da ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş karışıma unuekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unu ilave ederken ele hafif yapışacakkıvamda bir hamur olmasına dikkat edin.

    3. Yoğurduğunuz hamuru ılıkbir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonrahamurdan cevizden büyük yumaklar alın.

    4. Elinizi sıvı yağabatırarak bezeleri yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açın ve açtığınızbezelerin içini de hafif yağlayarak rulo yapın ve kendi etrafındadolayarak fırın tepsisine dizin.

    5. Üzerine yumurta sarısısürdükten sonra çörek otu ve susamı serperek aceleniz yoksa 15-20 dk. dahatepside mayalandırarak önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızaranakadar pişirin.

  • Tava Böreği

    MALZEMELER

    3adet yufka

    3adet yumurta

    1/2 subardağı eritilmiş tereyağı

    1çay bardağından az zeytinyağı

    1çay bardağı su

    1kase beyaz peynir

    TARİF

    1. Tereyağını şeffaflaşanakadar eritin. Eridikten sonra zeytinyağını ilave edin. Ayrı bir kaptayumurtaları kırıp çırpın ve 1 çay bardağı su ilave edin.

    2. Yufkanın tekini tezgahınüzerinde açın. Hazırlamış olduğunuz yağdan daha sonra da su ve yumurtakarışımından yufkaın her yerine gelecek şekilde gezdirin.

    3. İkinci yufkayı ve üçüncüyufkayıda üst üste koyup çatalla ezdiğiniz peyniri üst üste koyduğunuzyufkaların ortasına kareşeklinde yayın. Yufkayı dört tarafından ortayakatlayın. (kare şeklinde olacak, teflon tavayı kaplayacak kadar) Tüm katyerlerine yumurta ve yağlı harçtan sürün.

    4. Yağlanmış tavada kısıkateşte çevirerek altı üstü kızarana kadar pişirin.

  • Havuçlu Kremalı Kek

    MALZEMELER

    3/4 su bardağı sıvıyağ yada eritilmiş tereyağı

    3 adet yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    1,5 su bardağı rendelenmiş havuç

    1 su bardağı ceviz

    2 su bardağı un

    1 tatlı kaşığı tarçın

    1 paket kabartma tozu

    Kreması İçin:

    2,5 su bardağı süt

    2,5 yemek kaşığı un

    5 kaşık toz şeker

    Kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı

    Vanilya

    TARİF

    1. Yumurtaları toz şekerle beraber çırpma teli ya da mikserle düşükayarda çırpın.

    2. Yağını ilave ederek çırpmaya devam edin.

    3. Rendelenmiş havuçları, tarçını, iri dövülmüş cevizi ve enson unu ilave edip iyice çırpın ve keki yağlanmış kalıbaaktarın.

    4. Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 35-40 dakikapişirin.

    5. Kreması için şekeri unu küçük bir tencerede karıştırın yavaşyavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edin. Ocakta süreklikarıştırarak pişirin.

    6. Kaynayıp muhallebi kıvamına geldikten sonra 2-3 dakika dahapişirip vanilya ve tereyağını da ilave edin.

    7. Ara sıra karıştırarak kremayı ılıtın ve sıcağı çıkmış kekinüzerine dökün.

    8. Dolapta soğuttuktan sonra ceviz ve tarçınla süsleyerek servisyapın.

  • Tahinli Kurabiye

    Ağzıkapalı bir kapda, buzdolabında uzun süre bayatlamadansaklayabileceğiniz bu kurabiyeler, çat kapı misafirlerinizde de kurtarıcınız olabilir.

    MALZEMELER

    1 subardağı tahin

    1 subardağı sıvıyağ

    1 subardağı pudra şekeri

    1 subardağı ceviziçi

    Aldığıkadar un

    TARİF

    Tümmalzemeleri yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamurelde edin. Küçük yuvarlaklar alıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelifırında fazla kızartmadan pişirin.

  • Kısır

    Kalabalıkmisafirlerde ya da acil durumlarda kurtarıcı ve en sevilenlerden....

    MALZEMELER

    2 subardağı ince bulgur

    2yemek kaşığı domates salçası

    1tatlı kaşığı biber salçası

    1çay bardağı zeytinyağı

    4-5adet yeşil soğan

    Yarımdemet maydanoz

    1adet domates

    2diş sarımsak (arzu edilirse)

    1'eryemek kaşığı kekik, pulbiber ve nane

    1çay kaşığı karabiber

    1tatlı kaşığı nar ekşisi

    Arzuedilen miktarda limon suyu

    Tuz

    TARİF

    1. Bulguru yayvan bir kabaalıp tuzunu atın. Domates ve biber salçasını üzerine koyup 2 su bardağı sıcaksuyu üzerine dökün. Bir kaşık yardmı ile karıştırarak salçayı bulgura yedirin.

    2. Daha sonra baharatlarınıilave edin.

    3. Maydanozu ve soğanıayıkayıp bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.

    4. Domatesi küp küpdoğrayın. Kullanacaksanız sarımsakları ezin.

    5. Hazırladığınız bumalzemeleri de kısıra ilave edip karıştırın.

    6. Son olarak zeytinyağı,limon suyu va nar ekşini ekleyerek harmanlayıp servis edin.

  • Karnıbahar Salatası

    Birküçük karnıbahar(küçük küçük parçalara ayrılmış)

    Bir,ikitane havuç (ince doğranmış)

    Birdemet maydonoz

    Birkaçtane taze soğan(küçük küçük kıyılmış)

    Birazzeytinyağı,bir limonun suyu

    İstenirsenane yaprağı ve dere oyuda kullanılabilir

    YAPILIŞI:

    Öncekaynamış tuzlu suda karnıbaharlar çok az haşlanır,diri kalmasına dikkatedilir,.süzdükten sonra havuçlar ve taze soğan ilave edilir.Ardından limon vezeytinyağ eklenir böylelikle salatanız servise hazırdır