Aktif Sayfa: Ana sayfa › Tüm Ürünler


Dermason Fasulye

Tam bir protein deposu olan fasulye A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir.
  • Açıklamalar

    BESİN DEĞERİ(100 gr.)
    Enerji :328 kcal
    Karbonhidrat :55,9 gr.
    Protein :22,6 gr
    Yağ :1,6 gr
    Kalsiyum :86 mg
    Demir :7,6 mg
    A Vitamini :15 I.U.
    B1 Vitamini :0,54 mg
    B2 Vitamini :0,19 mg
    Niasin :2,1 mg
    C Vitamini :3 mg
    Diyetik Lif :3,92 gr

     

    Fasulyenin Faydaları:

    Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücudun gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir. Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir. Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.

    Fasulye nasıl kullanılır?

    Tanelerinden ve yapraklarından faydalanılır. Fasulye, taze ve kuru olarak yemeklerde kullanılır. Zehirlenmelerden sonra yenirse iyileşmeyi hızlandırır. Kullanmadan önce bir gün kadar suda bekletilirse gaz yapıcı özelliği gider


     

    FIRINDA KURUFASÜLYE

    MALZEMELER:

    1/2 KG GÖKYÜZÜ Dermason Fasülye

    250 gr Tereyağ

    300 gr Dana Kuşbaşı

    3 Adet Kabukları soyulmuş ve Doğranmış Domates

    3 Adet Kuru Soğan

    1/2 Limon

    2 Yemek Kaşığı Salça

    1 Tatlı Kaşığı Şeker

    3 Su Bardağ Su

    Tuz

     

          Bu tarifi Haber Bülteninde ünlü bir kurufasülyeci verdi, bende hemen denedim.Herkese tavsiye ederim o meşhur kurufasülyeci de yediklerinizden bir farkı olmuyor.Bugün eşimin doğum günü ama biz dün akşam arladaşlarla kutladık.Herkes kuru fasülyeme bayıldı.Sizlere de acilen öneririm.

     

        Fasülyeleri 1 gece önceden 1 taşım kaynattıktan sonra suyunu değiştirip ıslamaya bıraktım.Ertesi gün akşam tekrar suyunu değiştirip haşlanması için ocağa koydum.Diğer tarafta büyükçe bir tencereye teremyağı koyup eritelim.İçine ince yemeklik doğranmış soğanları ve eti katıp iyice kavuralım.Domatesleri,salçayı ve suyunu ekleyelim.Yarım limonu yemeğin içine atalım.Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Bu arada yemeğin üstündeki köpükleri bir kaşık yarımıyla toplayıp alalım.Fasülyeler haşlanıp etli sos da iyice pişince başka bir tencerede karıştıralım.İçine şekerini ve tuzunu ilave edip180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.

    Herkese Afiyet olsun.

     

    Ürünlerimize Geri Dön