BESİN
DEĞERİ(100 gr.)
Enerji :328 kcal
Karbonhidrat :55,9 gr.
Protein :22,6 gr
Yağ :1,6 gr
Kalsiyum :86 mg
Demir :7,6 mg
A Vitamini :15 I.U.
B1 Vitamini :0,54 mg
B2 Vitamini :0,19 mg
Niasin :2,1 mg
C Vitamini :3 mg
Diyetik Lif :3,92 gr
Fasulyenin Faydaları:
Vücuda
güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Vücudun
gelişimini ve onarımını destekler. Kemikleri güçlendirir. Romatizma ve siyatik
şikâyetlerini azaltır. Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir. Böbrekleri kuvvetlendirir.
Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Sinirleri kuvvetlendirir ve
kalp çarpıntısını giderir. Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına
karşı faydalı olur.
Fasulye nasıl kullanılır?
Tanelerinden ve yapraklarından faydalanılır. Fasulye, taze ve kuru olarak yemeklerde kullanılır. Zehirlenmelerden sonra yenirse iyileşmeyi hızlandırır. Kullanmadan önce bir gün kadar suda bekletilirse gaz yapıcı özelliği gider
MALZEMELER:
1/2 KG GÖKYÜZÜ Dermason Fasülye
250 gr Tereyağ
300 gr Dana Kuşbaşı
3 Adet Kabukları soyulmuş ve Doğranmış
Domates
3 Adet Kuru Soğan
1/2 Limon
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Şeker
3 Su Bardağ Su
Tuz
Bu tarifi Haber Bülteninde
ünlü bir kurufasülyeci verdi, bende hemen denedim.Herkese tavsiye ederim o
meşhur kurufasülyeci de yediklerinizden bir farkı olmuyor.Bugün eşimin doğum
günü ama biz dün akşam arladaşlarla kutladık.Herkes kuru fasülyeme
bayıldı.Sizlere de acilen öneririm.
Fasülyeleri 1 gece önceden 1 taşım
kaynattıktan sonra suyunu değiştirip ıslamaya bıraktım.Ertesi gün akşam tekrar
suyunu değiştirip haşlanması için ocağa koydum.Diğer tarafta büyükçe bir
tencereye teremyağı koyup eritelim.İçine ince yemeklik doğranmış soğanları ve
eti katıp iyice kavuralım.Domatesleri,salçayı ve suyunu ekleyelim.Yarım
limonu yemeğin içine atalım.Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Bu arada
yemeğin üstündeki köpükleri bir kaşık yarımıyla toplayıp alalım.Fasülyeler
haşlanıp etli sos da iyice pişince başka bir tencerede karıştıralım.İçine
şekerini ve tuzunu ilave edip180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar
pişirelim.
Herkese Afiyet olsun.