Aktif Sayfa: Ana sayfa › Tüm Ürünler


Börülce

Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, azot ve nişasta da içerir.
  • Açıklamalar

    Göbeği koyu renkli olduğu içinKarnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, azot ve nişasta da içerir.

    Börülcenin Faydaları: Göğüs ve akciğere faydalıdır. İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısınıgiderir. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür. Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Kansızlığa iyi gelir.

    Börülce nasıl kullanılır: Börülce yemeği, salatası ve turşusu yapılarak tüketilmesinin yanı sıra haricen yanıklarda kullanılır.

    Kuru börülce salatası

           Kuru börülce salatası malzemeleri

       250 gr kuru börülce

       Yarım demet maydanoz

       4 taze soğan

       1/4 demet dereotu

       1 kırmızı dolmalık biber

       Yarım çay bardağı zeytinyağı

       1 limonun suyu   ve Tuz

           Kuru börülce salatası hazırlanışı

     Kuru börülceleri bir gece önceden suda bekletin. Ertesi günü üzerini geçecek kadar su ilave ettiğiniz tencerede bir haşlayıp suyunu süzün. Limon suyu ilave ettiğiniz suda 15 dakika tekrar haşlayıp suyunu süzün. Biberleri küp doğrayın. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Hepsini börülce ile harmanlayın. Diğer tarafta zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp diğer karışıma ekleyin. Harmanlayıp servis yapın.

    İsteğe göre, servis yapmadan önce doğranmış taze soğan veya kırmızı soğanı ilave edin.

    Kuru börülce salatası artık hazır, afiyet olsun.

    Ürünlerimize Geri Dön