Aktif Sayfa: Ana sayfa › Tüm Ürünler


Köftelik Bulgur

Tahıl grubu beslenme piramidinin tabanında yer alan bulgur,sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biridir.Sadece su ve buğdaydan oluşur ama protein, mineral, vitamin, posa ve lif açısından oldukça zengindir. Bunların yanında karbonhidrat değerinin düşük olması da onu değerli bir besin haline getirir. Sarı ve esmer olmak üzere 2 tür bulgur vardır ancak boyutlarına göre de pilavlıkya da köftelik olarak ayrılırlar.
  • Açıklamalar

    •Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    •Kansere karşı koruyucu özelliktedir.
    •B vitamini deposudur.
    •İçerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder.
    •Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir.
    •Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir.
    •Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar.
    •İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üzerinde etkilidir.
    •Kan şekerini yükseltmez.
    •Şeker hastalarına iyi gelir.
    •Kilo aldırmaz.
    •Hazmı kolaylaştırır.

    KÖFTELİK BULGURDAN KISIR TARİFİ

    MALZEMELER
    2 su bardağı ÖGKYÜZÜ ince bulgur
    1 demet taze soğan
    1/2 demet maydanoz
    1/2 demet dereotu
    2 tatlı kaşığı kuru nane
    2 çorba kaşığı domatessalçası
    2 çorba kaşığı bibersalça
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızıbiber
    1 çay kaşığı pulbiber
    1/2 çay bardağı zeytinyağı  ve 1 limonun suyu
    YAPILIŞ TARİFİ
    Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın.
    Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
    Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
    Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.

    Ürünlerimize Geri Dön